Sajam organske proizvodnje i eko turizma u Sarajevu od 15. do 17. aprila

organske proizvodnje i eko turizma

Savez udruženja organskih proizvođača "Organsko FBiH" organizira 4. međunarodni sajam organske proizvodnje i eko turizma "Organic Sarajevo 2015" koji će biti održan od 15. do 17. aprila na Trgu djece Sarajeva.


Predsjednik Saveza Sejad Herceg izjavio je za Fenu da će se na sajmu predstaviti proizvođači koji učestvuju u projektu "Okolišno prihvatljiv, novi organski pristup poljoprivredi u prekograničnom području Srbije i Bosne-Hercegovine - ENO Agri" koji finansira Evropska komisija u okviru CBC IPA programa, a provode ga "Organsko FBiH" i Sarajevska regionalna razvojna agencija - SERDA.

Dodao je da će na sjamu učestvovati izlagači iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te da zasad imaju 32 prijavljnih, uz promotivni štand za predstavljanje programskih aktivnosti.

Herceg je istakao da će se u okviru prezentacije aktivnosti projekta ENO Agri predstaviti 20 proizvođača iz Valjeva i Sjenice u Srbiji, i iz Sarajevske makroregije, a bit će predstavljen i regionalni brend organskih poljoprivrednih proizvođača, kao i brendovi čiji će nosioci biti gradovi Valjevo i Sjenica, te Sarajevska makroregija.

Također, na sajmu će biti dodijeljene zahvalnice Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i Ministarstvu okoliša i zurizma za podršku projektu ENO Agri.

"Cilj nam je da organsku proizvodnju podignemo na viši nivo i pomognemo našim proizvođačima da savladaju principe razvoja organske proizvodnje koja predstavlja značajan potencijal za samozapošljavanje, ekonomski razvoj i smanjenje siromaštva u ruralnim područjima", rekao je Herceg.

Klix.ba

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face