Sajam organske proizvodnje i eko turizma u Sarajevu od 15. do 17. aprila

organske proizvodnje i eko turizma

Savez udruženja organskih proizvođača "Organsko FBiH" organizira 4. međunarodni sajam organske proizvodnje i eko turizma "Organic Sarajevo 2015" koji će biti održan od 15. do 17. aprila na Trgu djece Sarajeva.


Predsjednik Saveza Sejad Herceg izjavio je za Fenu da će se na sajmu predstaviti proizvođači koji učestvuju u projektu "Okolišno prihvatljiv, novi organski pristup poljoprivredi u prekograničnom području Srbije i Bosne-Hercegovine - ENO Agri" koji finansira Evropska komisija u okviru CBC IPA programa, a provode ga "Organsko FBiH" i Sarajevska regionalna razvojna agencija - SERDA.

Dodao je da će na sjamu učestvovati izlagači iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te da zasad imaju 32 prijavljnih, uz promotivni štand za predstavljanje programskih aktivnosti.

Herceg je istakao da će se u okviru prezentacije aktivnosti projekta ENO Agri predstaviti 20 proizvođača iz Valjeva i Sjenice u Srbiji, i iz Sarajevske makroregije, a bit će predstavljen i regionalni brend organskih poljoprivrednih proizvođača, kao i brendovi čiji će nosioci biti gradovi Valjevo i Sjenica, te Sarajevska makroregija.

Također, na sajmu će biti dodijeljene zahvalnice Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i Ministarstvu okoliša i zurizma za podršku projektu ENO Agri.

"Cilj nam je da organsku proizvodnju podignemo na viši nivo i pomognemo našim proizvođačima da savladaju principe razvoja organske proizvodnje koja predstavlja značajan potencijal za samozapošljavanje, ekonomski razvoj i smanjenje siromaštva u ruralnim područjima", rekao je Herceg.

Klix.ba

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Mi Mix 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baXiaomi je kompanija koju kad spomenete sagovorniku u većini slučajeva ih asocira na brend koji prodaje budžet mobilne uređaje, što zaista nije tako. Xiaomi je kompanija koja je sposobna da napravi premium uređaje i lansira ih na tržište po razumnoj cijeni. Mi Mix je takav telefon koji zadovoljava sve standarde dobrog uređaja. On neće biti najprodavaniji telefon u zemlji, ali Xiaomi to i ne želi postići, Xiaomijev cilj jeste da napravi dobre telefone u madi da ćete ih kupiti.

face