Donacija madraca MojSan Socijalno pedagoškoj životnoj zajednici-Kamenica, Bihać

Socijalno-pedagoškoj životnoj zajednici USK-a u bihaćkom naselju Kamenica od strane predstavnika domaćeg branda MojSan je uručena vrijedna donacija madraca čime je pokazana spremnost da se pomogne djeci bez roditeljskog staranja tj. štićenicima ove ustanove kako bi im smještaj i boravak u ovim starateljskim kućama bio što ugodniji.

MOJ SAN

Devetero djece, koliko ih trenutno boravi u dva objekta starateljskih porodica SPŽZ-e na Kamenici obradovano je sa osamnaest madraca od kojih će jedan broj biti otpremljen i djeci u objektu u Bosanskom Petrovcu. Za potrebe štićenika ove ustanove uručeni su madraci u vrijednosti od 3.500,00 KM.

Prije nekoliko mjeseci uposlenici ove institucije su nas kontaktirali vezano za aktivnosti koje su namjeravali napraviti po pitanju rekonstrukcije postojećih hraniteljskih kuća koje imaju na području ovoga kantona na što smo se odazvali u vidu ove donacije, kažu predstavnici branda MojSan. Na donaciji u ime djece i staratelja zahvalila je Ermina Kurtović, rukovodilac porodičnih zajednica na Kamenici i donatoru uručila zahvalnicu te sliku koju su naslikala djeca, štićenici ove ustanove.

Ova ustanova se inače bavi vanporodičnim zbrinjavanjem djece bez odgovarajućeg roditeljskog staranja. Ovo su montažni objekti izgrađeni prije sedamnaest godina i sada su poprilično dotrajali, te ih je potrebno sanirati i adaptirati da budu adekvatniji za smještaj i prihvat djece.

Aktivnosti donacija madraca koje provodi MojSan imaju za cilj podizanje svijesti kompletne društvene zajednice o bitnosti ovakvih institucija i stanju te problemima sa kojim se susreću u svom funkcioniranju.

 MOJ SAN

 MOJ SAN   MOJ SAN   MOJ SAN MOJ SAN MOJ SAN

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Mi Mix 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baXiaomi je kompanija koju kad spomenete sagovorniku u većini slučajeva ih asocira na brend koji prodaje budžet mobilne uređaje, što zaista nije tako. Xiaomi je kompanija koja je sposobna da napravi premium uređaje i lansira ih na tržište po razumnoj cijeni. Mi Mix je takav telefon koji zadovoljava sve standarde dobrog uređaja. On neće biti najprodavaniji telefon u zemlji, ali Xiaomi to i ne želi postići, Xiaomijev cilj jeste da napravi dobre telefone u madi da ćete ih kupiti.

face