8 top namirnica za ravan stomak

Pazite šta jedete. Ako ste i doveli liniju do savršenstva rezultati neće biti vidljivi ako vam je stomak stalno nadut. Ovo je  hrana koja može da pomogne u borbi protiv nadutosti u stomaku.

KRASTAVAC
Ovo povrće često koristimo za salatu ili kao grickalicu za zdravu užinu. Krastvaci su bogati vodom koja pomaže u borbi protiv nadutosti.

LUBENICA

Rame uz rame sa krastavcima, lubenica je jedna od "najvodenijih" namirnica. Kriška ove poslastice nema više od sto kalorija i ne sadrži šećer, pa možete slobodno uživati u njenom neodoljivom ukusu.

BJELANCE
Napravite omlet od bjelanaca i nećete imati problema sa nadutošću. Bjelance je bogato proteinima i kada ga konzumirate postaje pravi diuretik koji će vas osloboditi pritiska u stomaku.

CRNO GROŽĐE
Ove voćkice su zadovoljstvo za vaša čula, ali i za stomak. Crno grožđe smanjuje nadutost u stomaku i gasove koji vam mogu biti prava smetnja. Stavite grožđe u frižider tokom noći i može vam poslužiti kao grickalica tokom cijelog narednog dana.

HLADNA KAFA
Izbegavajte gazirana pića, jer ćete od njih vaš stomak zaista patiti. Kada želite da se osvežite, izaberite hladnu kafu, ili čaj. Ne zaboravite da izbjegavate velike količine šećera u ovim napicima.

AVOKADO
Uključite zdrave masnoće u svoju ishranu. Avokado, riba i maslinovo ulje oslobodiće vas nadutosti i nećete morati da brinete o izgledu stomaka i osećaju naduvenosti koji umije da bude naporan.

BADEMI
Ako se osećate kao burence, grickajte bademe i pistaće, ali nemojte odabrati posoljene, jer vam sa dodatkom soli neće pomoći da se oslobodite nadutosti.

TIKVICE
Ovo ukusno povrće idealno je za pripremu mnogih jela, ali i za "liječenje" nadutosti u stomaku. Grilovane tikvice će vas zasititi bez mnogo kalorija, pa nećete morati da jedete hranu koja nadima, poput zelene salate.

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face