Sastojci
450g mljevene junetine ili teletine
1 jaje
100g prezle
1dl vode
2 glavice crvenog luka srednje veličine
20g putera
so, mljeveni biber
1 kašika sirćeta
1 kašičica origana
1 kašika sjeckanog svježeg peršina ili 1-2 listića svježe nane
40-50g brašna
2dl maslinovog ulja
Priprema
Mljevenom mesu dodati jaje, prezle i vodu. Luk sitno isjeckati (najbolje u blenderu) pa ga na zagrijanom puteru pirjaniti dok ne omekša i malo ne porumeni. Malo ga ohladiti i dodati mesu, posoliti, pobiberiti, dodati sirće, origano, sjeckani peršin ili nanu. Sve dobro izmješati i poklopljeno ostaviti da na hladnom mestu odstoji oko jedan sat. Mokrim rukama formirati male ćuftice, pa ih uvaljati u brašno i na vrelom ulju pržiti sa svih strana da lijepo porumene. Uz ćuftice poslužiti krompir pire ili prženi krompir.
U današnje vrijeme pravovremena informacija je najbitnija, kao i znati gde proći povoljnije i uštedjeti.
Da bi Vam olakšali, kreirali smo VIBER COMMUNITY GRUPU, gdje čim se katalog / akcija / sniženje objavi, Vi dobivate obavijest na Vaš mobilni aparat.
Molimo Vas kliknite na link ispod (ili sliku), i olakšajte sebi pravovremeno dobivanje kataloga / akcija / sniženja.