Sastojci:
1 kg jabuka (male, srednje, slatke)
½ kg šećera
2 vanilin šećera
nekoliko kapi limuna (prema želji, ali ne morate)
1 čaša vode
15 dag mljevenih oraha (možete ih pomiješati ili zamijeniti mljevenim bademima)
tučeno slatko vrhnje
višnje - za ukras (prema želji)
Priprema
Jabuke ogulite, sredinu izbušite i odstranite. Stavite ih u lonac, dodajte šećer, vanilin šećer, prema želji nekoliko kapi limuna, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok se ne pojavi pjena. Na pola kuhanja ih okrenite.
Priredite filu: mljevene orahe zalijte s dobivenim šerbetom u kojem ste skuhali jabuke. Kad se jabuke ohlade, nafilajte ih smjesom. Pred serviranje, napunite slastičarsku špricu s tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite vrh svake tufahije ili žlicom stavite šlag na svaku. Prema želji vrh ukrasite višnjom.