TIJESTO
4 jaja
80g šećera
80g brašna
5g praška za pecivo
10g vanilin šećera
100g pirea od kestena
FIL
150g maslaca
150g smeđeg šećera
40g čokolade za kuhanje
1 kašika ekstrata ruma
150g pirea od kestena
PRIPREMA:
Zagrijati rernu na 180C. Mikserom umutiti pjenasto jaja, šećer i vanilin šećer. Lagano dodati brašno, pire od kestena i prašak za pecivo. Četvrtasti pleh dimenzija 35x20cm podmazati i obložiti papirom za pečenje. Sipati
masu i peći u predhodno zagrijanoj rerni 20 minuta. Pečenu koru odmah izvaditi iz pleha i staviti na papir za pečenje posut kristal šećerom. Uviti u rolat i ostaviti da se kora skroz ohladi. Maslac pjenasto umutiti sa
smeđim šećerom. Čokoladu otopiti na pari. U umućeni maslac dodati pire od kestena, ekstrat ruma i rastopljenu čokoladu, pa mikserom sve lijepo sjediniti. Urolani biskvit pažljivo odviti i po celoj površini premazati
polovinom pripremljenog fila, a zatim ponovo uviti u rolat i premazati i po želji ukrasiti ostatkom fila. Ostaviti da odstoji u frižideru prije sječenja.