PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Postepeno i skriveno poskupljenje: Proizvođači smanjuju gramažu artiklima

 Proizvođači prehrambenih proizvoda koji se mogu kupiti u trgovinama u BiH neumorno smanjuju gramažu artiklima, ali ne i cijene, pišu Nezavisne novine. List navodi da je sve teže kupiti čokoladu od 100 ili čips od 50 grama, dok keks nekih proizvođača umjesto 200 teži 165 grama.

U entitetskim ministrastvima trgovine ističu da građani nisu prevareni sve dok gramaža odgovara onoj koja je navedena na deklaraciji.

“Kupcima preostaje da paze koliko teži proizvod koji kupuju, odnosno da čitaju deklaraciju što mnogi od njih ne čine”, kaže načelnik Službe za zaštitu potrošača u Ministarstvu trgovine FBiH Amra Vučijak. Slično navode i u Privrednoj komori Republike Srpske.

U instituciji Ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH smatraju da smanjena gramaža, a ista cijena znači da je proizvod poskupio. Riječ je, tumače ombusmani, o postepenom i veoma skrivenom poskupljenju.

SRNA

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face