PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

WD-40 univerzalno sredstvo za sve, ili ne...

Svatko zna za WD-40 i da je odličan proizvod protiv škripanja, vlage, spriječavanja hrđe, za olabavit dijelove koji su se zaglavili, itd...

Vjerovatno ga i sada imate negdje na dohvat ruke ali zapamtite da to nije svemoguće sredstvo. U stvari, postoje neki poslovi koji će WD-40 će apsolutno uništiti.

Nemojte koristiti WD-40 za slijedeće stvari:

1. Za šarke vrata. Naravno WD-40 će zaustaviti ružno škripanje, ali takođe će sa vremenom privući dosta prašine i prljavštine. I sa vremenom Vaše šarke će postati ružne sa crnim prugama.

2. Lanci od bicikala. WD-40 može privući prljavštinu i prašinu na lanac, koja povećava trenje i otežava vožnju a ujedno i opterećava lanac koji sa vremenom oslabi. Za lance na biciklu koristite ipak specifična maziva koja su za to i namijenjena.

3. Brave. Sprej može oštetiti unutarnje mehanizme. Takođe preporučujemo specifična maziva za brave a nikako ne koristiti WD-40.

4. iPhone i iPad. WD-40 neće popraviti tipku Home na tim uređajima. U stvari, sprej može uzrokovati da se plastika još više iskrivi.

5. Paintball oružje. WD-40 može rastopiti mehanizme u oružje.

snizenja.veza.ba

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face