PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Poljoprivrednici optužuju ministra Lijanovića

Udruženje poljoprivrednika Kantona Sarajevo smatra da se većina sredstva za podršku poljoprivredi dijeli klijentima iz reda hrvatskog naroda.

"Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BiH i suvlasnik najveće mesoprerađivačke kompanije u BiH nastavlja praksu svojih hadezeovskihministarskih prethodnika po kojoj se većina sredstva za tzv. podršku poljoprivredi, ma šta to značilo, dijeli klijentima iz reda hrvatskog naroda“, navodi ovo udruženje u saopćenju za javnost.

Analizom Izvještaja o utrošku tih sredstava za 2011. godinu, kako se dodaje u saopćenju, vidi se da su klijenti Hrvati dobili oko 60 posto tih sredstava, a ostali oko 40 posto.
"Ako se ima u vidu da Hrvati čine tek oko 18 posto stanovništva Federacije, može se zaključiti ili da su oni glavni nosioci federalne poljoprivrede ili da je distribucija sredstava 'podrške poljoprivredi' planski usmjerena od ministra tome konstitutivnom narodu“, dodaje se u saopćenju.
"Da je u pitanju ovo drugo, vidi se iz podatka da Bošnjaci raspolažu sa oko 90 posto ovaca, isto toliko ili više goveda, da je zemljišni fond raspoređen u sličnom odnosu itd.“, navodi u saopćenju predsjednik Udruženja poljoprivrednika Kantona Sarajevo Kadrija Tahmaz.
On je dodao da Udruženje smatra "da se jednom mora progovoriti i o ovome aspektu rada i zloupotreba ministra Lijanovića i njegovog prethodnika“.
"O njihovom koruptivnom radu mediji su izvještavali u zadnje četiri godine. Ovim putem podsjećamo i Financijsku policiju i tužilaštvo Federacije da se konačno oglase o rezultatima istrage protuzakonite raspodjele para poreskih obveznika u režiji ministra Lijanovića o kojoj su mediji izvještavali prije nekoliko mjeseci“, dodaje Udruženje u saopćenju i predlaže da se ukinu novčani podsticaji poljoprivredi dok se ne uvede zakonitost u tu oblast.

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face