PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Limun briše mrlje i polira namještaj!

Za uklanjanje mrlja od znoja s odjeće napravi otopinu od limuna i vode
Limun je stoljećima cijenjen kao pomagač zdravlja i ljepote. Osvježava naš životni i radni prostor te pomaže da dom zablista čistoćom i svježinom. Donosimo ti savjete kako da s limunom osvježiš zrak, tepih ili vrećicu za usisavač, ali i kako da ispoliraš namještaj i posuđe te ukloniš mrlje s odjeće

Savjeti koje ti donosimo su iz knjige "Limun - praktični savjeti za zdravlje, dom i ljepotu", dr. PennyStanwey objavljen u izdanju Planetopije. U svom priručniku dr. Stanway donosi brojne savjete za učinkovito korištenje limuna. Navodi i suvremena istraživanja koja znanstveno potkrepljuju dobar glas koji limun uživa. Saznaj zašto je ovo doista čudotvorna namirnica te kako je koristiti.

Svestrani limun

Limun pomaže kod raznih tjelesnih i emocionalnih tegoba - akni, artritisa, celulita, depresije, infekcija, bronhitisa, probavnih tegoba, nesanice, slabog imuniteta, osteoporoze, raznih ozljeda, prhuti, visokog krvnog tlaka, i mnogih drugih. Pripomaže ljepoti kože i kose, a izvrstan je i kao pomoć u kući.

Limun se koristi u mnogim kućanskim poslovima i može pomoći da ti dom bude svjež, čist i blistav. Za kućanske poslove slobodno možeš koristiti limunov sok iz boce umjesto svježeg soka. Tanko izrezanulimunovu koru ostavi da se dobro osuši tijekom nekoliko dana, zatim trakice stavi u garderobu ili komodu da njima namirišeš odjeću.

Za svjež zrak i čist tepih

Načini odličan mirisni jastučić tako što ćeš u limun zabosti klinčiće i onda ga povezati vrpcom da ga možeš objesiti.
Osvježi vrećicu usisivača za prašinu tako da na papirnatu maramicu nakapaš nekoliko kapi eteričnog ulja limuna i stavi maramicu unutra.
Za sprečavanje neugodnog mirisa kante za otpad – natrljaj je limunovim sokom i isperi vodom.
Da osvježiš sag ili tepih, po deset kapi limunovog i lavandinog eteričnog ulja ukapaj u 125 g sode bikarbone. Preko noći mješavinu drži u zatvorenoj posudi kako bi soda bikarbona upila ulje. Nakon toga, mješavinom pospi sag i zatim usisaj prah.
Poliranje posuđa i namještaja
Bakreno posuđe ili ukrase ulašti tako da pola limuna pomiješaš sa solju, sodom bikarbonom ili praškom za pecivo i tom mješavinom istrljaj površinu. Limunske kiseline rastapaju tragove gorenja, a sol, soda bikarbona ili prašak za pecivo djeluju kao blagi abraziv. Isperi vodom i osuši krpom ili papirnatim ručnikom.
Laštilo za namještaj načini tako da u staklenoj posudi pomiješaš dvije trećine maslinovog ulja s jednom trećinom procijeđenog svježeg limunovog soka. Ta politura naglašava ljepotu drveta – također ga hrani i sprečava isušivanje.
Za uklanjanje mrlja
Za uklanjanje mrlja od znoja s odjeće, nježno je trljaj otopinom napravljenom od soka pola limuna i isto toliko vode.
Za uklanjanje mrlja s tkanina perivih u vrućoj vodi, u perilicu za rublje, za vrijeme pranja, ubaci 240 ml limunovog soka.

face