PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Stop nasilju

Sa zida želja, na djela

Na svu sreću, baš kada pomislimo da je sve u ovoj državi crno da crnje biti nemože, iznenadi nas potez naših najmlađih sugrađana, ali i njihovih nastavnika. Ovaj put za potez sedmice zaslužni su učenici Osnovne škole «Skender Kulenović» iz sarajevskog naselja Dobrinja.

Učenici ove škole i njihovi nastavnici su ovu radnu subotu iskoristili na najbolji mogući način. Uzeli su transparente u ruke i mirnom šetnjom pokazali šta je to što njih tišti, a zapravo njihovi problemi su i naši, jer nam truju sadašnjost i budućnost.


Cilj šetnje je ukazivanje na kršenje prava žrtava međuvršnjačkog nasilja. Šetnja se realizirala na području naselja Dobrinja II, u krugu oko škole, odnosno: OŠ «Skender Kulenović» - glavna saobraćajnica ( trotoar) do semafora u ulici Salke Lagumdžije- do semafora na križanju sa Bulevarom Branilaca Dobrinje - do OŠ «Osman Nuri Hadžić» - glavna saobraćajnica - do OŠ «Skender Kulenović».


Ono što je pomalo i nasmijalo građane Dobrinje jeste policijsko obezbjeđenje koje je, nevjerovatno, ali istinito, veoma ozbiljno shvatilo svoju zadaću, ali na svu sreću ovi mali prosvjednici su zadržali svoje dostojansvo na visokoj razini, te nije bilo potrebe za policijskom reakcijom, recimo, pendrecima.


Bilo kako bilo, raduje činjenica da su mladi prvi progovorili o realnim problemima svoje generacije, a to je njihovo ugroženo djetinjstvo i svakodnevne opasnosti koje vrebaju upravo iz društva koje tone u asocijalizaciju. Neki drugi, pak, jurišaju na penzije i prijete štrajkom zbog smanjenja državne plaće za 4,5%. Valjda je to bitnije od činjenice da nam djeca ginu na putu od kuće do škole.

snizenja.veza.ba

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face