PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Kako zaštititi kućne biljke od umiranja

Kućne biljke bi trebale napredovati i biti zdrave, a ne sparušiti se i umrijeti. Ako su vaše biljke sparušene i umiru, ovdje su neki savjeti koje valja zapamtiti. Pročitajte i slijedite upute za njegu. Većina biljaka dolazi s oznakom u prilogu koji sadrži osnovne upute o tome kako da se brinete za tu biljku.

 Istražite još malo više. Možete naći više uputa i savjeta na internetu, online, u temeljitim informacijama o brizi za biljke te njihovom čuvanju. Isto možete naći i u priručniku ako vam je pri ruci ili posjetom u lokalne knjižnice gdje zaista možete naći svašta.

Budite oprezni da ne zalijevate vaše biljke previše ili premalo. To su najčešći razlozi zašto biljke umiru.

Zalijevajte i dohranjujte vaše biljke u skladu s njihovim potrebama. Koristite zemlju, biljne dohrane i gnojiva koji odgovaraju vašim biljkama.

Provjerite imaju li vaše biljke odgovarajuće osvjetljenje. Različite biljke imaju različite potrebe rasvjete. Većina biljaka koje ćete kupiti dolaze sa uputama u kakvim svjetlosnim uvjetima najbolje uspjevaju.

Presadite vaše biljke kad je potrebno. Kako će vaše biljke rasti, tako ćete ih morati presaditi i ubaciti u veće posude. Slijedite ponovno smjernice presađivanja za svoje biljke.

Držite biljke dalje od kućnih ljubimaca. Vaši razigrani kućni ljubimci mogu naštetiti biljkama kao i sebi s obzirom da su neke biljke otrovne za kućne ljubimce.

Potražite stručnu pomoć kada je to potrebno. Ponekad, usprkos svim vašim istraživanjima i brizi, vaše biljke još uvijek ne napreduju željenom brzinom. Možda znate nekoga tko voli bilje te ima iskustvo i znanje da vam pomogne ili potražite savjet vašeg lokalnog cvjećara.

face