Kako zaštititi kućne biljke od umiranja

Kućne biljke bi trebale napredovati i biti zdrave, a ne sparušiti se i umrijeti. Ako su vaše biljke sparušene i umiru, ovdje su neki savjeti koje valja zapamtiti. Pročitajte i slijedite upute za njegu. Većina biljaka dolazi s oznakom u prilogu koji sadrži osnovne upute o tome kako da se brinete za tu biljku.

 Istražite još malo više. Možete naći više uputa i savjeta na internetu, online, u temeljitim informacijama o brizi za biljke te njihovom čuvanju. Isto možete naći i u priručniku ako vam je pri ruci ili posjetom u lokalne knjižnice gdje zaista možete naći svašta.

Budite oprezni da ne zalijevate vaše biljke previše ili premalo. To su najčešći razlozi zašto biljke umiru.

Zalijevajte i dohranjujte vaše biljke u skladu s njihovim potrebama. Koristite zemlju, biljne dohrane i gnojiva koji odgovaraju vašim biljkama.

Provjerite imaju li vaše biljke odgovarajuće osvjetljenje. Različite biljke imaju različite potrebe rasvjete. Većina biljaka koje ćete kupiti dolaze sa uputama u kakvim svjetlosnim uvjetima najbolje uspjevaju.

Presadite vaše biljke kad je potrebno. Kako će vaše biljke rasti, tako ćete ih morati presaditi i ubaciti u veće posude. Slijedite ponovno smjernice presađivanja za svoje biljke.

Držite biljke dalje od kućnih ljubimaca. Vaši razigrani kućni ljubimci mogu naštetiti biljkama kao i sebi s obzirom da su neke biljke otrovne za kućne ljubimce.

Potražite stručnu pomoć kada je to potrebno. Ponekad, usprkos svim vašim istraživanjima i brizi, vaše biljke još uvijek ne napreduju željenom brzinom. Možda znate nekoga tko voli bilje te ima iskustvo i znanje da vam pomogne ili potražite savjet vašeg lokalnog cvjećara.

April 20, 2022

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AKCIJA DO 31.05.2022

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AKCIJA DO 31.05.2022

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face