PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Sajam organske proizvodnje i eko turizma u Sarajevu od 15. do 17. aprila

organske proizvodnje i eko turizma

Savez udruženja organskih proizvođača "Organsko FBiH" organizira 4. međunarodni sajam organske proizvodnje i eko turizma "Organic Sarajevo 2015" koji će biti održan od 15. do 17. aprila na Trgu djece Sarajeva.


Predsjednik Saveza Sejad Herceg izjavio je za Fenu da će se na sajmu predstaviti proizvođači koji učestvuju u projektu "Okolišno prihvatljiv, novi organski pristup poljoprivredi u prekograničnom području Srbije i Bosne-Hercegovine - ENO Agri" koji finansira Evropska komisija u okviru CBC IPA programa, a provode ga "Organsko FBiH" i Sarajevska regionalna razvojna agencija - SERDA.

Dodao je da će na sjamu učestvovati izlagači iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te da zasad imaju 32 prijavljnih, uz promotivni štand za predstavljanje programskih aktivnosti.

Herceg je istakao da će se u okviru prezentacije aktivnosti projekta ENO Agri predstaviti 20 proizvođača iz Valjeva i Sjenice u Srbiji, i iz Sarajevske makroregije, a bit će predstavljen i regionalni brend organskih poljoprivrednih proizvođača, kao i brendovi čiji će nosioci biti gradovi Valjevo i Sjenica, te Sarajevska makroregija.

Također, na sajmu će biti dodijeljene zahvalnice Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i Ministarstvu okoliša i zurizma za podršku projektu ENO Agri.

"Cilj nam je da organsku proizvodnju podignemo na viši nivo i pomognemo našim proizvođačima da savladaju principe razvoja organske proizvodnje koja predstavlja značajan potencijal za samozapošljavanje, ekonomski razvoj i smanjenje siromaštva u ruralnim područjima", rekao je Herceg.

Klix.ba

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face