PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Uz staru recepturu i novi dizajn, Semberske supe nakon 6 godina ponovo na policama Binga

Proizvodni pogon Fabrike za preradu sušenog povrća i začina „Semberka“ u 2017. godini radi punim kapacitetom.

Moj san katalog

U fabrici se trenutno proizvodi i pakuje Semberski dodatak jelima od 500g ,1000g, 5000g, Bio začin od 150g , a od 15.aprila počela je prerada i sušenje krompira, srijemoša, mrkve i  paštrnjaka i trajat će sve do kraja godine gdje se dnevno prerađuje 50t svježeg povrća i angažovano je i do 130 ljudi. Krajem jula počela je proizvodnja Semberskih supa, a od 1. augusta i pakovanje Semberskog dodatka jelima s povrćem u "pouch" kesicama po 250g. Ova vrsta kesice ima funkciju očuvanja aroma i dolazi uz praktični zip koji će pomoći da se u zatvorenoj kesici sve arome začina sačuvaju što duže.

Nakon što su 2011. godine posljednji put na tržištu bile prisutne  supe u 5 okusa: kokošija, povrtna, goveđa, krem supa od gljiva i tarhana s paradajzom, sada su po staroj recepturi proizvedene u 3 okusa: kokošija, goveđa i povrtna.

Semberske supe imaju dugu tradiciju proizvodnje, tačnije od 1979.g. , te su u fabrici zadržali tu prepoznatljivu tradicionalnu recepturu, sa dodatkom domaćih sastojaka koji daju poseban okus  supama, što ujedno i izdvaja ove supe od drugih na tržištu.

U narednom periodu pod istim brendom planiraju se još dvije vrste, sa tjesteninom u obliku slova i tarhana.

Moj san katalog

Svim supama zajednička je zlatno-žuta boja karakteristična i za Semberski dodatak jelima, te neodoljiva aroma prave domaće supe.

U proteklom periodu kompanija Bingo investirala je velika sredstva u obnovu pogona. Najvažnije je to što je na tržište vraćen dobro poznati brend. U začinima i proizvodima brenda  „Semberka“ sadržano je  sušeno povrće iz vlastite proizvodnje što ga samim tim čini kvalitetnijim od drugih proizvoda, jer u proizvodnji u tom slučaju imaju kontrolu nad sirovinom, tokom cijelog procesa, od sadnje, sušenja, do usitnjavanja i miješanja po recepturama.

Moj san katalog 

face