PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Napravite senzacionalan luster od plastičnih žlica za samo 4 KM

Znamo li da je plastici potrebno od sto do tisuću godina da se razgradi svaka ekološki osviještena ideja pomoću koje upotrebu plastičnih predmeta možemo prenamijeniti hvale je vrijedna. Jedan takav predmet osmislio je dizajner Yaroslav Olenev koji je pomoću plastične boce i žlica napravio originalan i jeftin eko luster. Otkrijte kako napraviti DIY luster od plastičnih žlica i postanite kreativac s eko predznakom


Slika1 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Gotovo svi kod kuće imamo plastičnu bocu vode od pet litara i plastične žlice koje su nam ostale od rođendanske zabave, a kojih paket od 250 komada stoji svega 3 KM. Toliko će vas naposljetku uz malo volje i strpljenja koštati ovaj senzacionalan luster čiju boju možete sami odabrati ovisno koje žlice planirate koristiti.

Potreban materijal za DIY eko - luster od žlica:
- plastična boca od pet litara
- 1 paket plastičnih bijelih žlica (boju žlica možete izabrati po vlastitom izboru)
- električni kabel s utičnicom
- 1 štedna žarulja
- skalpel, silikonski pištolj, kliješta, odvijač


Slika 2 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Postupak:
Skalpelom izrežite dno plastične boce, a s njenog vrha uklonite plastični držač, sačuvajte poklopac. Pripremite žlice tako da kliještima uklonite drške kako bi vam ostao samo njihov donji dio.


Slika 3 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Krenuvši od dna boce silikonskim pištoljem lijepite izrezane žlice jednu pored druge prateći oblik boce i ne ostavljajući razmak između žlica. Nastavite s lijepljenjem u krug do samoga uskog vrha boce.

Slika 4 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Kako bi zakamuflirali vrh boce napravite 'vijenac' od žlica tako da ih lijepite okomito jednu preko druge, sačekajte pola sata do sat vremena da se 'vijenac' posuši kao i ostatak nalijepljenih žlica.


Slika 5 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Potom poklopac boce koji ste sačuvali probušite na sredini i kroz njega provucite električni kabel i zavežite ga u čvor te ga provucite kroz umetak od plastičnih žlica i sada već formirano sjenilo. Na dno kabla učvrstite grlo za žarulju, stavite žarulju i vaš eko luster je spreman za upotrebu.
Napomena: S obzirom na topljivost plastičnih materijala od kojih su boca i žlice izrađeni za ovaj luster obavezno koristite štednu žarulju.

face