Napravite senzacionalan luster od plastičnih žlica za samo 4 KM

Znamo li da je plastici potrebno od sto do tisuću godina da se razgradi svaka ekološki osviještena ideja pomoću koje upotrebu plastičnih predmeta možemo prenamijeniti hvale je vrijedna. Jedan takav predmet osmislio je dizajner Yaroslav Olenev koji je pomoću plastične boce i žlica napravio originalan i jeftin eko luster. Otkrijte kako napraviti DIY luster od plastičnih žlica i postanite kreativac s eko predznakom


Slika1 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Gotovo svi kod kuće imamo plastičnu bocu vode od pet litara i plastične žlice koje su nam ostale od rođendanske zabave, a kojih paket od 250 komada stoji svega 3 KM. Toliko će vas naposljetku uz malo volje i strpljenja koštati ovaj senzacionalan luster čiju boju možete sami odabrati ovisno koje žlice planirate koristiti.

Potreban materijal za DIY eko - luster od žlica:
- plastična boca od pet litara
- 1 paket plastičnih bijelih žlica (boju žlica možete izabrati po vlastitom izboru)
- električni kabel s utičnicom
- 1 štedna žarulja
- skalpel, silikonski pištolj, kliješta, odvijač


Slika 2 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Postupak:
Skalpelom izrežite dno plastične boce, a s njenog vrha uklonite plastični držač, sačuvajte poklopac. Pripremite žlice tako da kliještima uklonite drške kako bi vam ostao samo njihov donji dio.


Slika 3 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Krenuvši od dna boce silikonskim pištoljem lijepite izrezane žlice jednu pored druge prateći oblik boce i ne ostavljajući razmak između žlica. Nastavite s lijepljenjem u krug do samoga uskog vrha boce.

Slika 4 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Kako bi zakamuflirali vrh boce napravite 'vijenac' od žlica tako da ih lijepite okomito jednu preko druge, sačekajte pola sata do sat vremena da se 'vijenac' posuši kao i ostatak nalijepljenih žlica.


Slika 5 DIY luster od plastičnih žlica (Foto: www. Future Now.su)

Potom poklopac boce koji ste sačuvali probušite na sredini i kroz njega provucite električni kabel i zavežite ga u čvor te ga provucite kroz umetak od plastičnih žlica i sada već formirano sjenilo. Na dno kabla učvrstite grlo za žarulju, stavite žarulju i vaš eko luster je spreman za upotrebu.
Napomena: S obzirom na topljivost plastičnih materijala od kojih su boca i žlice izrađeni za ovaj luster obavezno koristite štednu žarulju.

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face