PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Zbog slabih rezultata gase 5.000 radnih mjesta

 Loši rezultati Delez grupe

"Delez grupa" će kako je saopšteno iz ove kompanije ukinuti oko 5.000 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama i zatvoriti blizu 20 prodavnica u istočnoj Evropi kao rezultat smanjenja potrošnje u posljednjem kvartalu 2011. godine

Kompanija će ukinuti 4.900 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama i zatvoriti blizu 113 prodavnica. Također će zatvoriti supermarkete i hipermarkete u Srbiji, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini, i tako ukinuti oko 100 radnih mjesta.

Belgijski lanac supermarketa objavio je da mu je u četvrtom kvartalu 2011. prihod porastao za sedam odsto, na 5,64 milijarde eura.

"U cijeloj 2011. godini smo imali rast prihoda, ali smo razočarani prihodom u SAD i Belgiji u četvrtom kvartalu", istakao je u saopštenju direktor "Delez grupe" Pjer-Olivije Bekers.

Slobodni smo komentirati da tako loš pazar kupaca „preko bare” i u domicilnoj Belgiji plaćaju radnici na Balkanu koji ne bilježe pad prodaje već naprotiv. Da nije tužno bilo bi smiješno.


Pjer Olivije Bekers

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face