PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Zbog slabih rezultata gase 5.000 radnih mjesta

 Loši rezultati Delez grupe

"Delez grupa" će kako je saopšteno iz ove kompanije ukinuti oko 5.000 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama i zatvoriti blizu 20 prodavnica u istočnoj Evropi kao rezultat smanjenja potrošnje u posljednjem kvartalu 2011. godine

Kompanija će ukinuti 4.900 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama i zatvoriti blizu 113 prodavnica. Također će zatvoriti supermarkete i hipermarkete u Srbiji, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini, i tako ukinuti oko 100 radnih mjesta.

Belgijski lanac supermarketa objavio je da mu je u četvrtom kvartalu 2011. prihod porastao za sedam odsto, na 5,64 milijarde eura.

"U cijeloj 2011. godini smo imali rast prihoda, ali smo razočarani prihodom u SAD i Belgiji u četvrtom kvartalu", istakao je u saopštenju direktor "Delez grupe" Pjer-Olivije Bekers.

Slobodni smo komentirati da tako loš pazar kupaca „preko bare” i u domicilnoj Belgiji plaćaju radnici na Balkanu koji ne bilježe pad prodaje već naprotiv. Da nije tužno bilo bi smiješno.


Pjer Olivije Bekers

FIS NOVA KOLEKCIJA…
FIS NOVA KOLEKCIJA…
December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face