PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Uskoro javni poziv: Kreće izrada projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju najstarije aleje u BiH

 Općina Ilidža nakon što je od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH dobila 60.000 KM za "Izradu projektno-tehničke dokumentacije za hortikulturno uređenje vodozaštitne zone i aktivnosti na sanaciji i obnovi postojećih aleja, te projekat nove Aleje Ilidža-Vrelo Bosne" u narednih 15 dana će raspisati javni poziv za izbor projektanta, potvrdio je za ekapija.ba Mirsad Čaušević, pomoćnik načelnika za investicije i razvoj u Općini Ilidža. 

Općina će kako kaže Čaušević u ovom projektu pored sredstava Fonda učestvovati sa 20.000 KM, a projektnom dokumentacijom će biti obuhvaćeno proširenje postojeće aleje lijevo i desno, formiranje staza i sanacija iste.

"Ovdje će naravno svoje mišljenje dati stručnjaci za hortikulturu i šumarstvo, a vodit će se računa da sve bude prilagođeno zaštiti životne sredine. Također, planirano je da se sade i nova stabla, međutim još uvijek je teško bilo šta reći dok se ne krene sa izradom idejnog koncepta i dok struka ne kaže svoje", kaže Čaušević.

Inače, atraktivno šetalište, kako ga neki zovu zeleni "tunel", jedinstvena turistička atrakcija i spomenik prirode od banjsko - turističkog naselja Ilidža do Vrela Bosne, zasađeno je stablima platana i kestena u dužini od 3,5 km i predstavlja najljepši drvored u BiH. Čine ga 726 stabala javorolisnog platana, sađenih u dva reda davne 1892. godine, te desetine stabala divljeg kestena koji su sađeni 1888. godine. 

August 25, 2022

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AKCIJA DO 30.09.2022

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AKCIJA DO 30.09.2022

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face