PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Zaposlenicima najviše nedostaju pohvale za njihov rad

 

Gallupovo istraživanje u Njemačkoj pokazalo je kako u poduzećima ponajviše nedostaju pohvale poslodavaca. Naime, tek svaki četvrti zaposlenik čuje pohvalu za svoj rad.

 Zbog takvog pristupa mnogi zaposlenici odrađuju samo ono što baš moraju i ne osjećaju nikakav entuzijazam kad je u pitanju njihov posao.

Od oko 1.200 radnika ispitanih u Gallupovom istraživanju, tek svaki četvrti čuje od svog šefa pohvalu za dobar rad, a samo svaki treći smatra da njegovo mišljenje u poduzeću u kojem radi nešto znači. Većina, njih oko 63 posto ispitanih - uglavnom samo odrađuje posao "po pravilu službe", kaže voditelj istraživanja Marco Nink i dodaje da se to nije promijenilo niti usprkos snažnom usponu njemačkog gospodarstva.

Zaposlenici sami sebi daju otkaz

Ovo istraživanje pokazalo je i kako gotovo svaki četvrti zaposlenik sam sebi uruči otkaz ``u glavi``. Riječ je o radnicima koji su posve izgubili volju za poslom i najradije bi svoju karijeru nastavili drugdje. Međutim, ti zaposlenici češće izostaju s posla, neproduktivni su i tako štete čitavom gospodarstvu.

Zaposlenik koji, s druge strane, posao odrađuje ``sa srcem`` godišnje ima 3,5 produktivna dana više od svojih kolega koji su ``u glavi odustali od posla``.

Istraživanje je obuhvatilo i rukovodioce u azijskim zemljama ubrzanog industrijskog razvoja. U usporedbi s rukovodiocima u Japanu, Kini ili Indiji, njemački šefovi oeijenjeni su nešto bolje. "U Japanu, Kini i Indiji, trećina zaposlenih je u sebi već dala otkaz - a samo mali broj njih radi „srcem i dušom“ - u Japanu tek sedam posto, u Kini dva posto a u Indiji osam posto, ukazuje Marco Nink.

Bolji šefovi znače sretnije zaposlenike. Sretniji zaposlenici znače više produktivnih dana. Više produktivnosti znači napredak za gospodarstvo. Iako je istraživanje provedeno u Njemačkoj i obuhvatilo azijske zemlje, računica je vrlo jasna i primjenjiva svagdje u svijetu, a sigurni smo da hrvatski zaposlenici ne bi imali ništa protiv koje pohvale za svoj rad.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face