PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Zaposlenicima najviše nedostaju pohvale za njihov rad

 

Gallupovo istraživanje u Njemačkoj pokazalo je kako u poduzećima ponajviše nedostaju pohvale poslodavaca. Naime, tek svaki četvrti zaposlenik čuje pohvalu za svoj rad.

 Zbog takvog pristupa mnogi zaposlenici odrađuju samo ono što baš moraju i ne osjećaju nikakav entuzijazam kad je u pitanju njihov posao.

Od oko 1.200 radnika ispitanih u Gallupovom istraživanju, tek svaki četvrti čuje od svog šefa pohvalu za dobar rad, a samo svaki treći smatra da njegovo mišljenje u poduzeću u kojem radi nešto znači. Većina, njih oko 63 posto ispitanih - uglavnom samo odrađuje posao "po pravilu službe", kaže voditelj istraživanja Marco Nink i dodaje da se to nije promijenilo niti usprkos snažnom usponu njemačkog gospodarstva.

Zaposlenici sami sebi daju otkaz

Ovo istraživanje pokazalo je i kako gotovo svaki četvrti zaposlenik sam sebi uruči otkaz ``u glavi``. Riječ je o radnicima koji su posve izgubili volju za poslom i najradije bi svoju karijeru nastavili drugdje. Međutim, ti zaposlenici češće izostaju s posla, neproduktivni su i tako štete čitavom gospodarstvu.

Zaposlenik koji, s druge strane, posao odrađuje ``sa srcem`` godišnje ima 3,5 produktivna dana više od svojih kolega koji su ``u glavi odustali od posla``.

Istraživanje je obuhvatilo i rukovodioce u azijskim zemljama ubrzanog industrijskog razvoja. U usporedbi s rukovodiocima u Japanu, Kini ili Indiji, njemački šefovi oeijenjeni su nešto bolje. "U Japanu, Kini i Indiji, trećina zaposlenih je u sebi već dala otkaz - a samo mali broj njih radi „srcem i dušom“ - u Japanu tek sedam posto, u Kini dva posto a u Indiji osam posto, ukazuje Marco Nink.

Bolji šefovi znače sretnije zaposlenike. Sretniji zaposlenici znače više produktivnih dana. Više produktivnosti znači napredak za gospodarstvo. Iako je istraživanje provedeno u Njemačkoj i obuhvatilo azijske zemlje, računica je vrlo jasna i primjenjiva svagdje u svijetu, a sigurni smo da hrvatski zaposlenici ne bi imali ništa protiv koje pohvale za svoj rad.

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face