PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

BiH na turističkoj listi zastrašujućih zemalja za posjetiti

 Internet stranica Askmen.com napravio je listu deset zastrašujućih zemalja koje turisti moraju posjetiti. Na drugom mjestu nalazi se Bosna i Hercegovina. Kako piše Askmen.com, turisti još uvijek u glavi imaju slike razrušene Bosne i Hercegovine koje su obišle svijet prije dvadesetak godina i, na osnovu toga, prave cjelokupnu sliku naše zemlje.

Danas se još uvijek mogu vidjeti i osjetiti duhovi prošlosti u toj zemlji, piše navedena internet stranica. Bosna i Hercegovina, navode, oblikovana je ratom. U opisu turističke ponude BiH spominju i nacionalni park Kozara koji je pogodan za biciklizam, planinarenje i lov.

I danas ulice glavnog grada Sarajeva nose ožiljke iz proteklog rata. Na kraju krajeva, tu je počeo i Prvi svjetski rat. Rezultat svega je nevjerovatna historija i odlična kuhinja, jedna od najboljih istočno od Italije, navode na Askmen.com.

Ispred naše zemlje, na prvom mjestu, nalazi se Burma. Treća je Armenija, nakon koje slijede Uganda, Kolumbija, Indonezija, Iran, Pakistan, Kuba i Etiopija.

face