PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Top 7 najneobicnijih festivala na svijetu!

 Kod različitih naroda i različitih kultura postoji čitav niz neobičnih običaja i rituala. Neke rituale su oblikovali vjera, ali i praznovjerje tijekom tisuća godina, a neki su nastala iz čiste zabave. Ovo je popis najbizarnijih festivala koji se slave u lipnju.

Festival preskakanja preko djece, Španjolska

Svake godine tijekom mjeseca lipnja, španjolsko selo Castrillo de Murcia domaćin je festivala preskakanja preko djece. Tijekom samo čina preskakanja, muškarac kojeg se naziva El Colacho obučen je u vraga i preskače preko djece koja leže na madracu nasred ceste od kojih ni jedno nije starije od godinu dana.

Ovaj festival održava se povodom blagdana Tijelova, a potječe još iz davne 1620. godine. Stanovnici ovog sela vjeruju da se ovim činom djecu pročišćuje od zla.

Kotrljanje koluta sira niz brijeg, Velika Britanija

Kolut sira gloucesetera težak 3,5 kilograma kotrlja se niz brijeg Cooper's Hill, a velik broj natjecatelja pokušava ga uloviti i s njime proći cilj. Budući da je teren po kojem se lovi sir vrlo neravan,natjecatelji često padaju čime je ovaj izazov još veći, a u podnožju brijega u se nalazi nekoliko medicinskih ekipa u stanju pripravnosti kako bi ozlijeđene natjecatelje što prije prevezli u bolnicu. Ova tradicija je stara 200 godina.

NLO festival u Roswellu, SAD

Priču o misterioznom objektu koji se 1947. godine srušio kod Roswella u New Mexicu svi znamo. U čast tog događaja svake se godine u Roswellu okupljaju entuzijasti, ali i skeptici koji sudjeluju u paradi, različitim natjecanjima, koncertima i ostalim aktivnostima.

Parada morskih sirena na Coney Islandu, SAD

Još od 1983. godine na njujorškom Coney Islandu se održava parada u kojoj se pojavi mnoštvo žena obučenih kao morske sirene, a potječe s početka 20. stoljeća.

Utrka biciklista-nudista

Ovakve se utrke održavaju diljem svijeta u znak prosvjeda protiv ovisnosti čovječanstva o nafti i automobilima, te znak proslave ljepote ljudskog tijela. Biciklisti često oslikavaju svoja tijela i bicikle, te tako privlače pažnju svijeta.

Ronjenje na suhom, Vanatu

Na otočju Vanatu vrlo je popularan 'sport' nagol, ili u prijevpodu ronjenje na suhom. Nagol je svojevrsna preteča bungee jumpinga; muškarci skaču s 30 metara visoke platforme pri čemu su im za gležnjeve privezane lijane s obližnjih stabala.

Stanovnici Vanatua vjeruju da će skakači na taj nači postati snažniji i zdraviji, ali i na taj način pokazuju svoju muževnost.

Batalla del Vino, Španjolska

U prijevodu Borba vinom odvija se svake godine u malom španjolskom mjestu La Rioja. Svakog 29. lipnja, tisuće ljudi izađe na ulice s črčevima vina i polijevaju se njime. Nakon toga odlaze na gradski trg gdje plešu tradicionalne plesove.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face