PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

BINGO TUZLA NAJBOLJI PRIJATELJ SOS DJEČIJIH SELA BIH

DONACIJA OD 32.000 KM ZA GODIŠNJE TROŠKOVE JEDNE SOS PORODICE

(Sarajevo, 21.02.2014. godine) Tokom otvaranja novog prodajnog objekta u Sarajevu, kompanija Bingo d.o.o. Tuzla je upriličila i potpisivanje ugovora o saradnji sa SOS Dječijim selima BiH, uručivši tom prilikom i ček u vrijednosti od 32.000 KM za pokrivanje godišnjih troškova jedne SOS porodice sa sedmero djece. Kompanija Bingo je na ovaj način postala jedan od „Najboljih prijatelja“ SOS Dječijih sela BiH.

„U proteklih 20. godina rada Bingo je poslovao na društveno odgovoran način. Naši rezultati govore tome u prilog, otvorili smo 100 prodajnih objekata širom BH, uposlili više od 3.500 ljudi, napravili mrežu sa više od 1.000 dobavljača od čega je zastupljenost domaćih proizvoda preko 70% u odnosu na strane. Naša odgovornost se dodatno ogleda u senzibiliziranosti prema tržištu na kojem poslujemo, vodeći računa o kupovnoj moći, Bingo svojim kupcima nudi najpovoljnije cijene. Uspješno poslovanje u primarnoj poslovnoj djelatnosti je dovelo i do filantropskih aktivnosti. Sretni smo što je Bingo među rijetkim domaćim kompanijama sa statusom „Najboljeg prijatelja“ SOS Dječijih sela BiH i što ćemo donacijom od 32.000 KM pokriti troškove života jedne SOS porodice te na taj način doprinijeti da djeca koja odrastaju bez roditeljske brige dobiju najkvalitetniju podršku i priliku za sretnu i sigurnu budućnost“, istakao je Jasmin Osmanović, izvršni direktor kompanije Bingo Tuzla

„Kontinuiran i kvalitetan porodični model brige za 268 djevojčica i dječaka iz SOS Dječijih sela BiH bi bez podrške prijatelja kakav je Bingo Tuzla bilo znatno teže osigurati. Budući da naša organizacija brine o svojoj djeci i nakon njihovog punoljetstva, odnosno do potpune samostalnosti, kao i svi roditelji u BiH suočavamo se sa brojnim izazovima. Osigurati topli porodični dom, pružiti ljubav, sigurnost i sretno djetinjstvo je naša obaveza i dužnost. No, čini se još važnijim da naš odgojno – obrazovni proces za rezultat ima uspješne i čestite mlade ljude koji će dati svoj doprinos društvu. Stoga hvala kompaniji Bingo Tuzla što će ovom vrijednom donacijom doprinijeti da u materijalnom smislu osiguramo sve što je potrebno jednoj SOS porodici u ovoj godini, dodao je Amir Omanović, direktor SOS Dječijih sela BiH.
O SOS Dječijim selima BiH
U Bosni i Hercegovini djeluju dva SOS Dječija sela – u Sarajevu i Gračanici, u kojima se, kroz porodični model brige osigurava toplo i sigurno mjesto za odrastanje djece bez roditeljskog staranja. Prema konceptu SOS Dječijih sela, u svakoj porodičnoj kući živi SOS mama sa najviše šestero ili sedmero djece i oni čine jednu SOS porodicu. U ovom porodičnom modelu brige, djeca imaju mogućnost odrastanja uz ljubav, poštovanje i sigurnost u atmosferi u kojoj se izgrađuju trajni emocionalni odnosi. SOS Dječija sela BiH u 29 kuća obezbjeđuje topli dom za 268 djevojčica i dječaka iz različitih dijelova BiH. U sistemu socijalne zaštite u BiH, SOS Dječija sela su jedinstvena organizacija koja brine o svojoj djeci do njihove potpune samostalnosti, ulažući sve resurse u njihovu sretnu budućnost.

face