PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Recept: Kako napraviti smjesu za dijetalni musli

Musli predstavlja doručak sastavljen od pahuljica napravljenjih od žitarica i sušenog voća. Pahuljice u sebi sadrže rastvorljiva sirova biljna vlakna, vitamin B, kalcijum i gvožđe. Suho voće je bogato vitaminima, mineralima i voćnim kiselinama, dok su sjemenke izvor vitamina E i B1, u sebi sadrže mangan, magnezijum i bakar, selen, vitamin B5, folne kiseline i vlakna. Musli u sebi sadrži složene ugljene hidrate, i zbog toga se produžava osećaj sitosti, kad ga jedete nego kod druge hrane. Musli se koristi u medicinske i dijetalne svrhe i dovodi naše telo u ravnotežu. Svaka pojedinačna stavka u musliju ima svoje prednosti koje povoljno utiču na naše zdravlje, reguliše se masnoća u krvi, šećer, trigliceridi i ostalo. Jedna vrsta smjese za dijetalni musli se sastoji iz:

Kako napraviti smjesu za dijetalni musli

Potrebni sastojci

100 g ovsenih pahuljica
100 g pšeničnih pahuljica
100 g raženih pahuljica
100 g ječmenih pahuljica
100 g susama
100 g mekinja
100 g lanenog semena
100 g kokosa
100 g bundevinog semena
100 g suhog grožđa i
50 g cimeta.

Izmješati sastojke.

Kada se izmješa, mjera je 5 kafenih kašika sa 2 dcl jogurta.

Ukoliko je se priprema za doručak, potrebno je prethodno veče smjesu preliti jogurtom i držati u frižideru, kako bi preko noći svi sastojci upili jogurt i omekšali.

Ako se svaki dan upotrebljava za doručak, ova mjera dovoljna je za mjesec dana.

Savjeti

Umesto jogurta može da se koristi i mlijeko, čaj, sok, paradajz sok.

Od stvari će vam trebati: bundevino sjeme, kokos, laneno sjeme, mekinje, ovsene, pšenične, ražene i ječmene pahuljice, susam, suho grožđe i cimet

face