Potreban materijal:
3 kutije piškota od 205g
300ml skuvane crne kafe
4 žumanceta
6 kašika šećera
6 kašika gustina
1 kesica vanilin šećera
500ml mleka
250g margarina
150g prah šećera
100g suvog grožđa
100g seckanih oraha
200ml slatke pavlake
Priprema:
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Malo mleka od potrebne količine odvojiti pa sipati u umućena žumanca i razmutiti gustin. Umućenu masu (vodite računa da ne bude grudvica) zakuvati u mleku i skuvati kašicu, kao kada kuvate puding. Ostaviti da se ohladi, pa ohlađenu masu izmešati sa predhodno umućenim margarinom sa prah šećerom i sve lepo sjediniti mikserom. Dodati masi suvo grožđe i seckane orahe. Piškote umakati u mlaku skuvanu kafu i ređati na tacnu. Rasporedite tako da od date količine piškota dobijete dve „kore“. Prvi red piškota premazati jednom polovinom fila, poređati drugi red piškota i premazati drugim delom fila. Slatku pavlaku umutiti uobičajeno i premazati preko torte. Ostaviti da se stegne pre sečenja u frižideru.