PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

GS-TMT:Proizvodnja ramova za bicikla

Tvornica mašina GS-TMT iz Travnika ponovo je počela proizvoditi ramove za luksuzna bicikla - čopere, čija cijena u Njemačkoj i drugim zapadnim zemljama dostiže i nekoliko hiljada eura.

Ramovi se isporučuju njemačkoj kompaniji "Global Suorcing" u Regensburgu, kupcu travničke tvornice. - Već smo isporučili prvih 30 ramova, a u narednom periodu isporučivat ćemo od 100 do 200 komada mjesečno, zavisno od narudžbi. Mi proizvodimo ramove, dok se montaža ostale opreme i farbanje bicikala obavlja u Njemačkoj. 

Za ovaj posao angažirali smo 7-8 radnika. Uskoro počinjemo proizvoditi i specijalnu opremu za terenska vozila, jer se ti dijelovi uglavnom uvoze u Evropu iz Australije i Južne Afrike - kaže za Avay Snježana Desnica, direktorica GS-TMT-a.

Inače, ta travnička firma proizvodila je ramove za luksuzne bicikle - čopere još 2009. godine, kada su rađene prve serije.
Tvornica mašina GS-TMT jedan je od rijetkih primjera uspješne privatizacije u Srednjobosanskom kantonu. Strateški partner "Global Suorcing" sklopio je 2004. godine ugovor o privatizaciji, a 2006. ispunjene su sve obaveze iz ugovora.

Dvije godine poslije, GS-TMT dobio je i potvrdu Federalne agencije za privatizaciju o uspješnom preuzimanju kompanije.
Tvornica je nekada zapošljavala 52 radnika, a danas broji 103 radnika i većinu proizvoda plasira na zapadnoevropska tržišta.
- Kada bi vlast imala razumijevanja i podržala nas poticajima, sigurno je da bismo mogli zaposliti još tridesetak radnika - kaže Desnica.

FIS NOVA KOLEKCIJA…
FIS NOVA KOLEKCIJA…
December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face