PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Kupujmo domaće kod Slovenca!

U Mercator Centru snimljen TV spot za kampanju "Kupujmo domaće"

U okviru priprema za kampanju, o kupovini domaćih proizvoda i podršci domaće proizvodnje, koju od maja mjeseca pokreće Vlada Federacije i ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, snimljen je TV spot u Mercator Centru u Sarajevu.

Cilj kampanje je razvijanje svijesti kod bh. građana da kupuju domaće proizvode i na taj način pomažu očuvanje postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, utiču na sprečavanje pada ukupnog standarda i doprinesu razvoju domaće ekonomije. Pažnju kupaca privukao je glavni akter ovog događaja, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović u ulozi trgovca.

Ne možemo, a da ne prokomentarišemo da je ovakva glupost moguća samo u našoj državi i, vjerovatno, nigdje drugdje na svijetu. Zamislite kampanju: “Nakup Domače kaj je pomagalo našo državo” za koji bi istovjetno Ministarstvo u Sloveniji odabralo Baščaršiju kao mjesto snimanja. Zar u cijeloj Federaciji BiH nema niti jedan domaći granap, ako već nema tržnih centara? Prije nekoliko dana je objavljena vijest da trgovinski lanac Amko u svom asortimanu nudi preko 70% domaćih proizvoda. Zar je to bio loš izbor mjesta za snimanje spota?

Dakle, zaista smo prvaci svijeta u demotivaciji svojih građana i rasprodaji svega u svojoj državi, a sada neki rasprodaju i naš ponos te zdrav razum. Baš nas interesira šta prevarene štediše Ljubljanske Banke misle o ovom potezu federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva?

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face