PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

”Beladona" iz Slatine postaje dio austrijske kompanije?

Postaju član europske porodice? Vlasnik firme"Beladona" iz Slatine kod Banjaluke Dušan Rodić rekao je da bi ova firma u najskorije vrijeme mogla da postane dio jedne zanačajne austrijske kompanije za distribuciju sokova i prehrambenih proizvoda.

"Upravo sam dobio informaciju da će predstavnici jedne austrijske firme doći u Slatinu naredne nedjelje, kako bi se dogovorili o formi saradnje. Ta firma je došla do `Beladoninih` sokova u Zagrebu, gdje tradicionalno izvozimo, i vidjevši njihov kvalitet odmah izrazila želju za uspostavljanjem partnerskih odnosa", rekao je vlasnik firme "Beladona", čuvene u Republici Srpskoj i okruženju po prirodnim sokovima sačinjenim isključivo od šumskih plodova, veoma blagotvornih za ljudsko zdravlje.

Rodić je Srni na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu precizirao da bi firma zadržala ime "Beladona", ali da bi austrijska kompanija preuzela upravljačka prava nad njom.

"To znači da će `Beladona` imati siguran plasman sokova, ne samo u Austriji, nego preko te kompanije i na drugim tržištima zapadne Evrope. Austrijanci bi finasirali proširenje firme, kao i nabavku znatno veće hladnjače za čuvanje šumskih plodova", rekao je Rodić.

On je rekao da bi mu mnogo značilo uspostavljanje partnerskih odnosa sa austrijskom kompanijom, jer više ne bi morao da se "muči" sa plasmanom njegovih kvalitenih proizvoda na tržište Srbije.

"Nijedna moja flaša sirupa ne može ući u Srbiju, ako prethodno srpske laboratorije nisu izvršile analizu njihovog sadržaja. Analize su skupe i svaka od njih poskupljuje moj proizvod za najmanje pola marke, što me čini nekonkurentnim na srpskom tržištu. Da apsurd bude veći, već sam jednom platio analizu sirupa u akreditovanoj laboratoriji banjalučkog Tehnološkog fakulteta. Partnestvo sa Austrijacima lišilo bi me tih nepotrebnih poslovnih muka", naveo je Rodić.

"Beladona" godišnje otkupi 70 tona šumskih plodova, koje preradi u 30.000 do 40.000 litara sto-odsto prirodnih sokova. Najpopularniji proizvod firme je vino od divlje kupine, koje u maloprodaji košta oko četiri evra. Osim tog vina, "Beladona" pravi prirodne sokove od drenjine, zove, borovnice, sirće od divljih jabuka, sok od koprive, kao i turšiju od šumskog voća.

Na štandu Privredne komore Srpske, pored "Beladone", opštine Bijeljina, Agencije za lokalni razvoj ALORG iz Gradiške, svoju ponudu na Sajmu predstvlja i još dvadesetak firmi iz Srpske.

U halama Novosadskog sajma, njegovom otvorenom prostoru, kao i Master centru, u toku je 79. međunarodni poljoprivredni sajam, najveća sajamska smotra te vrste u jugoistočnoj Evropi. Na Međunarodnom sajmu izlaže 1.500 izlagača iz 78 država, iz okruženja Srbije, regiona, Evrope i svijeta.

Kapije sajma biće otvorene do petka, 18. maja.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face