PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Amko komerc’ krenuo u afirmaciju domacih proizvoda: Igraj i doprinesi, samo domace u tvojoj kesi!

 Nezadovoljavajuća ekonomska situacija u BiH je razlog sve većeg broja socijalnih problema u društvu. Veliki procenat nezaposlenog stanovništva, teško poslovanje naših firmi, unutrašnji dug države koji je prouzrokovan odlivom novca, ponajprije u susjedne zemlje, kroz veliki udio uvoza proizvoda, uzrok su osjećaja beznađa i krize.

Bh. firme su prepuštene da se nose sa velikom konkurencijom bez ikakve zaštite i podrške države. Procenat zastupljenosti domaćih proizvoda na policama ovakvih trgovačkih centara po istraživanju nevladinih organizacija iznosi između 25 i 27 posto što djeluje poražavajuće.

U našoj zemlji tako imamo nekoliko puta veću ponudu proizvoda iz Hrvatske, Srbije i Slovenije nego iz vlastite države. Prisustvo regionalnih trgovačkih centara, te podrška koju imaju iz svojih zemalja dovodi do povećavanja stranog tržišnog udjela na štetu naših proizvođača.

Zbog svega navedenog, Udruženje “Kupujmo i koristimo domaće”, domaći lanac trgovina Amko komerc d.o.o. i domaći proizvođači, pokrenuli su nagradnu igru “Igraj i doprinesi! Samo domaće u tvojoj kesi!”. Nagradna igra ima za cilj buđenje svijesti građana da kupovinom domaćeg proizvoda utječu na poboljšanje ekonomskog standarda u našoj zemlji.

“Kroz nagradnu igru pokušat ćemo stimulisati građane BiH da kupuju domaće proizvode u domaćem lancu trgovina, tj. Amko komercu, TD marketima i prodavnicama d.d. Dobrinja, gdje je procenat zastupljenosti bosanskohercegovačkih artikala na policama oko 60 %. Tokom nagradne igre očekuje se povećanje prodaje domaćih proizvoda, što bi pozitivno utjecalo na ekonomsku situaciju u BiH“, izjavila je Elvira Isaković, PR manager grupacije Amko komerc, napominjući da se kupovinom domačih proizvoda ostati će više novca u BiH, državni bužet će biti veći, socijalna slika društva se time popravlja, jer iz domaće privrede proističu javni prihodi koji se troše na zdravstvo, školstvo, sudstvo, na ugrožene grupe kao što su penzioneri.

“Naravno tu su i investicije u bolju budućnost, podsticaji u poljoprivredu i industriju što pruža mogućnost za otvanje novih radnih mjesta. Nadamo se da će potrošači shvatiti i podržati akciju koju smo pokrenuli, te da će steći naviku da i u buduće vode računa koje proizvode stavljaju u svoju kesu”,dodaje Isaković.

Nagradna igra traje od 01. septembra do 23. decembra 2012. godine

Nagradni fond ima preko 700 vrijednih nagrada među kojima je glavna nagrada svakog mjeseca automobil Škoda Fabia, a kao nagrede su i 24 LCD plazme, 24 mašine za suđe, 28 mašina za veš i mnogo ostalih kućanskih aparata.

Nagradna igra ima četiri kruga izvlačenja raspoređena na kraju svakog mjeseca trajanja nagradne igre. Prvo izvlačenje je 28.09. u Hipermarketu Mojmilo u Sarajevu.

Učešće u nagradnoj igri je prilagođeno svim kupcima, jer kupovinom u bilo kojoj prodavnici Amko komerca, TD marketa i d.d. Dobrinja ukoliko je na računu više od 50 % novca potrošeno za domaće proizvode, kupac može učestvovati u nagradnoj igri. Potrebno je samo da isti račun ubaci u kutiju predviđenu za nagradnu igru, sa upisanim tačnim ličnim podacima. Igraj i doprinesi! Samo domaće neka bude u tvojoj kesi!

face