PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

10 ideja za prazne zidove

Ideje za kreativce

Najlakši način za popuniti prazne zidove je povješati umjetničke slike, no možda njima niste skloni ili su vam naprosto preskupe. Ako i vi patite od SPZ (sindrom praznih zidova) poslužite se nekom od slijedećih ideja. Sve su originalne i zabavne.

1. Poster od role tapeta

 Zanimljivu tapetu jednostavno učvrstite s dvije letvice i objestite na zid. Motiv može biti i krupniji i jačih boja, pogotovo ako su vam zidovi neutralni.

2. Porculanski vintage tanjuri

Malo pregledajte kredence svojih baka, sigurna sam da se u njima kriju pravi porculanski vintage dragulji. Za ovu ideju biti će vam potrebno malo i rada ako sami želite napraviti okvire za tanjure ili se poslužite trikom: kupite već gotove okvire za fotografije ili slike koje ćete malo prilagoditi. Morat ćete izbaciti prednje staklo a na pozadinu stavite ukrasni kvalitetniji papir, imate ih npr. u mapama ili pojedinačno u svakoj boljoj papirnici. Malo ćete morati prilagoditi okvire zbog izbačenog stakla, ali nije strašno puno posla!

Tanjur priljepite nekim boljim montažnim ljepilom i to je to. Meni je ovo jedna od dražih ideja moram priznati.

3. Slike od ukrasnog (japanskog)  papira

Ove jednostavne “slike” napravljene su od cijenjenog japanskog washi papira. Ovaj papir u japanskoj tradiciji spada gotovo u umjetnost i nije ga baš kod nas lako pronaći. U papirnicama ili hobby centrima pokušajte pronaći neki drugi kvalitetniji (npr.rižin) koji bi vam motivima bio zanimljiv. Presvući možete prazna platna za slikanje ili nekakve druge zanimljive plosnate kutije istih ili različitih oblika (npr. kutije za pizze!)

4. Stare gramofonske ploče

Imate gomilu starih ploča, a gramofon je odavno završio na tavanu ili na otpadu? Evo prilike da uramite idole iz mladosti. Osim što podsjećaju na nagrade “zlatna ploča” za prodanih milijun i nešto primjeraka prilika su i da se podsjetite “lijepih davnih vremena”.

Predivne retro relikvije!

5. Uramljeni ručni radovi

Evo još jednog prekrasnog vintage prijedloga.

Prekopajte ormare i pronađite stare ručne radove vaših mama i baka te ih uramite. Ako vam je žao izrezivati komade  stolnjaka potražite ih na buvljacima, nude se po zbilja smiješnim cijenama.

6. Jabuke (ili kruške) na 101 način

Odlučite se za jedan motiv koji vam je zanimljiv, ovdje su prikazane jabuke, ali to može biti i neko drugo voće, cvijet ili npr. mace ako ih volite. Objesite na zid sve stvarčice koje vam se učine zanimljivim. Na slici su umjetničke slike, ručni rad, poslužavnik, reprodukcije i porculanski tanjur sa samo jednom temom – jabukama! Možete staviti i vlastite fotografije.

Evo i slične ideje za ljubimce pasa.

7. Patchwork od tapeta

Za ovaj patchwork potrebno vam je nekoliko rola različitih tapeta. Poigrajte se bojama i motivima, ali pazite da opet sve bude na neki način skladno. Ako imate otpada polijepite ih i na okvire za fotografije.

Ja bih recimo umotala u tapete i neke knjige na policama. Obavezno stavite i naljepnicu naprijed ako želite, neku vintage koju možete skinuti s interneta i otprintati, pa starinskim rukopisom napisati naslov.

8. Uramljene tapete

Ostatak tapete ili čak kvalitetne tkanine (recimo od draperije) iako na prvi pogled djeluje banalno učinit će da zid ipak djeluje bolje nego da je prazan.

9.Vintage maramice

Ne baš tako davno ove maramice bile su obavezan dio svake damske torbice ili muškog džepa. Ako pitate mlađe generacije sigurna sam da će vam u čudu reći da nisu nikad postojale, pa postoje papirne!

10. Pletene košarice

Ručno pletene košarice raznih oblika na zidu će se savršeno uklopiti u country ili shabby stil.

face