PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Amko Komerc: Puna podrška domaćim privrednicima

HOTEL BREZA**** - 2015 OLIMSKI ODMOR – 20 % 1.3. – 3.4.2015

Amko Komerc je među prvim bh. kompanijama, zajedno sa ostalih 19 domaćih firmi, koja je podržala kampanju podizanja svijesti bh. građana o domaćim proizvodima pod nazivom “Volimo BiH”.

Menadžer Odjela za odnose sa javnošću Amko Komerca Minela Džuho istakla je da njena kompanija daje punu podršku svim domaćim proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda na tržište BiH, posredstvom 77 maloprodajnih objekata ove firme.
“Ovakva kampanja koja se bavi promocijom domaće privrede sigurno je jedan od pokretača progresa i dobar vid podrške kada je u pitanju naša privreda”, kaže Džuho. “Promovisanje domaće ekonomije je zadatak svih struktura države, a i svijest građana je jako važna. Bosni i Hercegovini mogu pomoći najviše oni koji žive ovdje, moramo se okrenuti sebi i svojim kvalitetima i promjene će neminovno početi dolaziti.”

Menadžerica za odnose sa javnošću Amko Komerca navodi kako domaće kompanije imaju niz problema u poslovanju, a na prvom mjestu je neuređena i neusklađena zakonska regulativa iz oblasti trgovine kao i nedostatak podrške od strane države.

“Za uspješnu privredu bilo koje zemlje neophodna je podrška državnih organa”, naglašava Džuho. “Danas možemo vidjeti da i najrazvijenije zemlje, direktno utiču i interveniraju na tržištu i daju raznovrsne poticaje svojim privrednicima. Kod nas je gotovo nema nikako, posebno u proizvodnom sektoru. Zbog toga se moramo osloniti na privredne subjekte, udruženja i građansku svijest.

Prema njenim riječima na tržištu vlada nelojalna konkurencija jer dominiraju inostrani brendovi koji su uz pomoć svojih vlada jako dobro pozicionirani na bosanskohercegovačkom tržištu. “Zbog toga je ključni faktor za uspjeh domaće privrede upravo saradnja između domaćih lanca trgovine i domaćih proizvođača,” zaključila je Džuho.

AMKO I AKOVA ZAJEDNO

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face