PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Bobičastim voćem protiv Parkinsonove bolesti

 Oni muškarci koji jednom nedjeljno jedu  bilo koje bobičasto voće, poput jagode,  borovnice, kupine ili maline  mogu se zaštititi od Parkinsonove bolesti, pokazale su posljednje britanske studije 

Istraživanja, koja su provedena u Velikoj Britaniji, su pokazala uticaj flavonoida u zaštiti protiv Parkinsonove bolesti, kao i druga progresivna neurološka stanja koja utiču na čak 125 hiljada Britanaca, koji svake godine dolaze kod ljekara zbog mišićne ukočenosti ili rigidnosti.

Flavonoidi koji se takođe nalaze u čaju i crnom vinu, kao antioksidansi, mogu ponuditi zaštitu protiv niza bolesti, kao što su srčane bolesti, neke vrste raka i demencije.

Studija je pokazala da isti unos flavonoida ne donosi nikakve promjene u rezultatima kod žena, dok je kod muškaraca koji su jeli jednu ili nekoliko vrsta crvenog, bobičastog voća, svake nedjelje, smanjili šanse za dobijanje Parkinsonove bolesti za čak 24 odsto, prenosi Blic.

Antioksidansi pomažu da se neutrališu slobodni radikali, a poznato je da su moždane ćelije naročito osjetljive na slobodne radikale, stoga profesori sa Harvarda savjetuju da muškarci, sa povišenim krvnim pritiskom, u svoju redovnu ishranu obavezno ubace bobičasto voće.

 

face