PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Hrana protiv alergija

Ako vam je dosta kihanja i šmrcanja zbog alergija, provjerite prvo što vam je u tanjuru - priroda ima rješenje za sve

Hrana može, između ostalog, ublažiti simptome alergija na prirodan način, pa evo što trebate jesti:

Brokula, kupus i cvjetača - pripadaju porodici krstašica koje pomažu u odčepljivanju sinusa, a obiluju i vitaminom C koji se smatra čuvarom dobroga zdravlja. Kako se u samo 100 gramabrokule nalazi čak 90 miligrama vitamina C, vjerujemo da ne treba dalje objašnjavati.

Buča - hrana bogata vitaminom A trenutno vas rješava alergijskih problema, a buča je iznimno je fleksibilna namirnica koja se može pripremati na različite načine. Vrlo slične karakteristike imaju i mrkve.

Celer - bogat je vitaminom C, a uz to je odličan saveznik u borbi protiv alergija, snižava krvni tlak i smanjuje kronične bolove.

Češnjak i luk - bijeli i crveni luk bogat je izvor bioflavonida kvercetina koji djeluje kao prirodni antihistaminik, odnosno lijek za alergije.

Zeleno lisnato povrće - jedite sve, jer blitva, kelj, poriluk, špinat i zelena salata obilujufitonutrijentima, a posebice karotenoidima koji jačaju imunitet. Ne jedite samo namirnice, već iskoristite i vodu u kojoj su se kuhali kao temeljac u pripremi druge hrane te tako dodatno ojačajte svoj organizam pred sezonskim prehladama i alergijama.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face