PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Detoksikacijska kupka

Poznato je da tople kupke opuštaju, ali da i osim opuštanja pružaju hidrataciju koži. Bilo bi poželjno barem jednom na tjedan se okupati u toploj kupki, kako bi osim svoje kože, nahranili i svoju psihu. Osim opuštajuće kupke, možete si priuštiti i detoksikacijsku kupku, za koju vam u nastavku donosimo recept.

Svaka osoba koja u svom domu ima kadu, si može priuštiti detoksikacijsku kupku. Kroz ovu vrstu detoksikacije, toksini će se iz tijela izlučiti kroz znojenje. Detoksikacijska kupka treba trajati 40 minuta, tako da se u prvoj polovici izbacuju toksini iz tijela, a u drugoj polovici da se u kožu upiju potrebni minerali.

Detoksikacijsku kupku možete napraviti koristeći razno svježe bilje. Pa tako u kupku možete ubaciti kamilicu , lavandu ili što god odgovara vašem raspoloženju. Kamilica je poznata po umirujućem djelovanju, kao i lavanda, a na vama je samo da odlučite koji miris će vam najbolje odgovarati. U toplu kupku umiješajte svježe biljke, pa uđite u kadu i opustite se. Ako ne možete u kupki izdržati 40 minuta, barem izdržite 20 minuta. Što dulje budete u kupki, to će kupka imati veći učinak.

Nakon nekoliko minuta kupanja, vaše tijelo se treba početi znojiti, ukoliko se niste počeli znojiti, u kadu ulijte još vruće vode, a ukoliko vam je voda pretopla, malo ju ohladite sa hladnom vodom. Nakon kupanja morate piti dosta tekućine, najbolje vode.

Ovu kupku nikako nemojte prakticirati ako imate problema s bubrezima ili srcem, ili ukoliko ste u drugom stanju. Prije korištenja bilja u kupki, prvo proučite njihova svojstva! Neke biljke su otrovne, pa na to trebate pripaziti.

Osim bilja, možete kupku napraviti i uz pomoć sode bikarbone. Soda bikarbona je odlična u djelovanju protiv gljivičnih oboljenja, te ima savršene sposobnosti čišćenja. Pomiješajte malo sode bikarbone s toplom vodom, i nakon kupanja vaša koža će biti meka.

Čaj od đumbira ili mljeveni đumbir u kombinaciji s toplom kupkom će podići temperaturu tijela, zbog čega će se toksini izbaciti iz tijela. Đumbir zagrijava, pa je moguće da će vam koža nakratko pocrvenjeti, zato trebate paziti na količinu đumbira u vodi.

face