PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Voće protiv gubitka kose

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose do sada ste se sigurno mnogo puta sreli sa raznim proizvodima protiv gubitka vlasi. Osim raznih kozmetičkih proizvoda, postoje i razni domaći recepti koji se učinkovito bore protiv ovog problema. U nastavku pogledajte nekoliko voćki, koje su dobre u borbi protiv opadanja kose.

Narandža
Narandžu možete koristiti za promicanje rasta kose, ali i u borbi protiv opadanja kose. Također možete nanositi sok ili ekstrakt soka narandže na kosu kako bi dobili najbolje rezultate.

Grejp
Ovo voće je bogat izvor vitamina C, antioksidansa koji povećava cirkulaciju krvi čime se smanjuje gubitak kose.

Limun
Limun možete također koristiti za liječenje gubitka kose, peruti i svrbeža vlasišta.

Bobice
Ovo tamno voće će vam pomoći u liječenju gubitka kose i povećati rast kose. Ono sadrži prirodne hemikalije koji se  nazivaju bioflavanoidi što povećava cirkulaciju krvi u koži čime se smanjuje opadanje kose.

Trešnja/višnja
Trešnje su bogate bioflavanoidima koji mogu pomoći u liječenju gubitka kose.

Šljiva
Kako bi imali zdravu kosu, morate jesti šljive. Možete dodati kašu od šljiva u masku za kosu kako bi smanjili gubitak kose.

Banana
Ako na kosu i tjeme primjenjujete pire od banane umanjit ćete gubitak kose i dobit ćete sjajnu i glatku kosu.

Guava
Guava je bogata vitaminom A koji potiče rast nove kose, a također povećava funkciju sluznice. Dodajte nekoliko kapi meda i soka od limuna, ako imate perut. Izmiješajte i nanesite na kosu kako bi dobili najbolje rezultate.

Papaja
Sočni ekstrakt papaje je prirodni piling za kožu i kosu. Ako ga pomiješate sa medom i mlijekom, ona ne samo da liječi probleme sa vlasištem, već i smanjuje opadanje kose.

Breskva
Ovo voće se najčešće koristi za liječenje problema sa vlasištem. Ako vaše vlasište nije čisto, to može dovesti do opadanja kose. Dakle, maska za kosu od breskve može biti od velike pomoći.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face