PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Voće protiv gubitka kose

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose do sada ste se sigurno mnogo puta sreli sa raznim proizvodima protiv gubitka vlasi. Osim raznih kozmetičkih proizvoda, postoje i razni domaći recepti koji se učinkovito bore protiv ovog problema. U nastavku pogledajte nekoliko voćki, koje su dobre u borbi protiv opadanja kose.

Narandža
Narandžu možete koristiti za promicanje rasta kose, ali i u borbi protiv opadanja kose. Također možete nanositi sok ili ekstrakt soka narandže na kosu kako bi dobili najbolje rezultate.

Grejp
Ovo voće je bogat izvor vitamina C, antioksidansa koji povećava cirkulaciju krvi čime se smanjuje gubitak kose.

Limun
Limun možete također koristiti za liječenje gubitka kose, peruti i svrbeža vlasišta.

Bobice
Ovo tamno voće će vam pomoći u liječenju gubitka kose i povećati rast kose. Ono sadrži prirodne hemikalije koji se  nazivaju bioflavanoidi što povećava cirkulaciju krvi u koži čime se smanjuje opadanje kose.

Trešnja/višnja
Trešnje su bogate bioflavanoidima koji mogu pomoći u liječenju gubitka kose.

Šljiva
Kako bi imali zdravu kosu, morate jesti šljive. Možete dodati kašu od šljiva u masku za kosu kako bi smanjili gubitak kose.

Banana
Ako na kosu i tjeme primjenjujete pire od banane umanjit ćete gubitak kose i dobit ćete sjajnu i glatku kosu.

Guava
Guava je bogata vitaminom A koji potiče rast nove kose, a također povećava funkciju sluznice. Dodajte nekoliko kapi meda i soka od limuna, ako imate perut. Izmiješajte i nanesite na kosu kako bi dobili najbolje rezultate.

Papaja
Sočni ekstrakt papaje je prirodni piling za kožu i kosu. Ako ga pomiješate sa medom i mlijekom, ona ne samo da liječi probleme sa vlasištem, već i smanjuje opadanje kose.

Breskva
Ovo voće se najčešće koristi za liječenje problema sa vlasištem. Ako vaše vlasište nije čisto, to može dovesti do opadanja kose. Dakle, maska za kosu od breskve može biti od velike pomoći.

face