PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Doručak - Najvažniji obrok!

Zašto je doručak NAJVAŽNIJI OBROK U DANU?
Odgovor je jednostavan, zar ne? Dok spavate vaše tijelo ne prima hranu, što znači da postite oko 8 sati! Zato je doručak tako važan obrok. To je savršeno vrijeme da svom tijelu pružite potrebnu energiju, kako bi ga pripremili za dan koji je ispred vas

Doručak može poboljšati vašu usredotočenost te povećati radni učinak i pamćenje jer, ukoliko započnete dan gladni, vaše tijelo ostaje u stanju posta, što vam znatno otežava mogućnost koncentracije. Doručak osigurava unos važnih hranjivih sastojaka. Hrana koju konzumiramo za doručak obično uključuje kruh, žitarice, mlijeko i jogurt koji vašoj prehrani dodaju ugljikohidrate, kalcij i vlakna.

Mnogi ljudi misle da nemaju vremena za doručak, ali doručkovanje je navika koju vrijedi usvojiti. Ako preskočite doručak, vjerojatno nećete nadoknaditi dnevne potrebe za vitaminima i mineralima te ćete imati manje energije. Pet minuta vam je dovoljno kako bi pojeli jogurt, komad voća ili zdjelicu žitarica s mlijekom. Ako nemate vremena kod kuće, pokušajte doručkovati kad dođete na posao, fakultet ili u školu.

Ako to zaista nije moguće, sada već postoji veliki izbor napitaka i žitnih pločica koje možete konzumirati na putu, kako ne bi u potpunosti preskočili doručak. Preskakanje doručka se možda čini kao dobar način da smanjite unos kalorija, ali nakon spavanja jako je važno unijeti hranjive tvari u organizam. Ako uživate u žitaricama za doručak, nastojte konzumirati žitarice napravljene sa cjelovitim (integralnim) zrnom.

Žitne pahuljice su praktična mješavina žitarica koje se obično konzumiraju za doručak te se uglavnom sastoje od zobenih, pšeničnih i kukuruznih pahuljica, a ponekad su im dodani i orašasti plodovi, suho voće, med, začini ili čokolada. Najčešće se poslužuju s mlijekom, jogurtom ili voćnim sokom, ali mogu poslužiti i kao ravnopravna namirnica u vrhunskim kulinarskim kreacijama. Visok udio prehrambenih vlakana, bogatstvo vitamina, mala količina masti i složeni ugljikohidrati čine ih idealnim odabirom za doručak modernih, zaposlenih ljudi.

Zašto doručkovati?
Doručak je dobar za tijelo iz više razloga:

  •     budi metabolizam tijela i daje energiju tijelu i mozgu
  •     osigurava važne hranjive tvari i poboljšava kvalitetu prehrane
  •     pomaže pri održavanju optimalne tjelesne težine
  •     ima pozitivan utjecaj na kognitivnu učinkovitost
  •     promovira dobre prehrambene navike i osigurava kvalitetno vrijeme provedeno s obitelji

.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face