PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Stare zalihe - Nove cijene

Neopravdana poskupljenja služe za stjecanje dodatne zarade za pojedince

SARAJEVO - Savez samostalnih sindikata BiH najoštrije osuđuje najavljena poskupljenja jer bi svako iduće povećanje cijena umanjilo i tako nizak standard radnika.

Neopravdana poskupljenja služe za stjecanje dodatne zarade za pojedince

SARAJEVO - Savez samostalnih sindikata BiH najoštrije osuđuje najavljena poskupljenja jer bi svako iduće povećanje cijena umanjilo i tako nizak standard radnika.

U Sindikatu smatraju simptomatičnim da poskupljenja u BiH u posljednjih nekoliko godina, kako kažu, najčešće nemaju veze s prirodnim nepogodama, sušama, poplavama i slično, već su postala oružje kojim se građanima i radnicima prijeti radi stjecanja dodatne zarade za pojedince.

Prava radnika

- Krajnje vrijeme je da se robne rezerve stave u funkciju građana i radnika, odnosno da budu korištene za ono za što su namijenjene, stoji u priopćenju iz Sindikata. Isto tako, oni naglašavaju kako podržavaju i eventualno novo zaduženje BiH kod MMF-a ukoliko je to jedini način da se pomogne industriji i da se pokrene razvoj BiH.  Oni smatraju kako će korištenje kreditnih sredstava za bilo koju drugu svrhu biti samo dodatno jačanje omče oko vrata radnika koji i ovako nemaju dovoljno sredstava za dostojanstven život.
- Savez ni u kojem slučaju neće odustati od borbe za očuvanje dostignute razine prava radnika. Nikakav aranžman s bilo kojom financijskom institucijom ne smije utjecati niti rezultirati umanjenjem tih prava. Jedino što je pozitivno u tim aranžmanima je zahtjev da se smanji rastrošnost institucija i pojedinaca u BiH, stoji u priopćenju. Osim toga, sindikalci najavljuju kako će u idućem razdoblju, u skladu s odlukama svojih tijela, pokrenuti aktivnosti koje će biti nastavak prosvjeda upozorenja održanog u svibnju.

Novi val poskupljenja

Podsjetimo, domaći ekonomski stručnjaci i razna udruženja potrošača već ranije su najavili kako na jesen dolazi veći val poskupljenja osnovnih životnih namirnica. Oni upozoravaju kako su i tijekom proteklih mjeseci ove godine na sceni bila tzv. tiha poskupljenja, kada su cijene roba i usluga svakog mjeseca “skakale” za nekoliko feninga. Dok jedni najavljena poskupljenja pravdaju sušom, nestašicom hrane i sl, potrošači kategorički tvrde kako iza svega stoje uski uvozni lobiji, koji bez ikakvih problema diktiraju cijene na našem tržištu te imaju monopol. Kao izlaz iz te situacije oni navode jači angažman države kada je u pitanju zaštita domaće proizvodnje, što bi nas dovelo u situaciju da imamo kvalitetan i jeftin domaći proizvod. Ukoliko se to ne dogodi u bližoj budućnosti, ne treba sumnjati kako će se razina siromaštva bh. građana koji žive u dubokom siromaštvu (trenutačno ih ima više od 20 posto) dodatno povećati.

Zdravlje - Pozitiva - Vijesti

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face