PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Hrana koja će Vas osloboditi od glavobolje

Glavobolja je bol koja se javlja na području glave i vrata. Glavobolja može biti kratkotrajna i prolazna, ali isto tako može biti izuzetno jaka i često se pojavljivati. Uzroci glavobolje mogu biti razni, pa čak i po život opasni. Ukoliko se vaša glavobolja javlja rijetko, a želite izbjeći nepotrebno konzumiranje lijekova protiv glavobolje, probajte konzumirati neku od sljedećih prehrambenih namirnica.

Voda

To je najjeftiniji, a može biti i najpouzdaniji način za liječenje glavobolje. Ako je tijelo pravilno hidratizirano, većina toksina će se izlučiti putem mokraće, stolice ili znoja. Voda također pomaže u regulaciji temperature tijela.

Kava

Jaka kava može pomoći kod olakšavanja glavobolje. Sadtži kofein koji stimulira žile na području glave. Biti će stimulirani završeci živaca koji stvaraju osjećaj boli, a to će ukloniti bol.

Čaj

Čaj sadrži tanin koji djeluje slično kao i kofein. Šalica toplog čaja će brzo ukloniti glavobolju.

Ginkgo biloba

To je ljekovita biljka čije lišće i sjemenke sadrže flavonoid glikozid. Istraživanja su pokazala da glikozid pomaže osobama koje pate od demencije i kronične glavobolje.

Banana

Ako su vaše glavobolje česte, trebali biste uvrstiti bananu u svoj svakodnevni doručak. Visoka koncentracija magnezija će vam pomoći kod uspješnog liječenja glavobolje.

Limunada

Čaša limunade ili svježeg soka od limete sa žličicom soli će svakako pomoći kod liječenja glavobolje. Pretjeran unos soli se ne preporučuje, ali u slučaju glavobolje izvrsno djeluje.

Jabuka

Jabuka sadrži bioflavonoide koji pomažu u smanjenju krvnog tlaka, a time smanjuje i učestalost glavobolja.

Papar

Papar je izrstan začin koji daje pikantnost jelima, a sadrži kapsaicin koji povećava prag boli i smanjuje učestalost glavobolja.

Mješavina bilja

Dodajte lišće bosiljka i đumbira u kipuću vodu  i pustite da se kuha 5 do 7 minuta. Procijedite i dodajte 1 žličicu meda. Pijte toplo i odmah ćete se osjećati bolje. Antioksidansi, selen, magnezij i vitamini će pomoći da se oslobodite od glavobolje.

Toplo mlijeko

Toplo mlijeko djeluje umirujuće za živčani sustav. Međutim, neke osobe nisu ljubitelji toplog mlijeka, a za njih bi najbolje bilo dodati 1 žlicu meda.

face